jjrposti Näin se käy.

Tuomio tuli

Journalistiliiton Hanne Ahon sinnikkäästi puolustama palkittu toimittaja tuomittiin pienimpään mahdolliseen korvaukseen ja sakkorangaistukseen äsken. Merkittävämpi menoerä onkin oikeudenkäyntikulut, joista vastapuolelle 6000€ ja omat käsittääkseni nelinkertaiset. 

Keräys varojen hankkimiseksi lienee aloitettu, vaikka valitus ylempään asteeseen on odotettavissa. 

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Veikkaukseni rangaistuksen tulemisesta rasisti, rasisti -huutelijalle osui oikeaan.
Ehkäpä tämä tapaus saa toimittajien hyvät tavat kunniaan? Koska kyseessä on julkisensananneuvoston jäsen, johonkin toimiin pitäisi Vehkoon itsekin ymmärtää ryhtyä.

Osanottoni myös Puheenvuorossa tätä loukkaavaa toimittajaa puolustelleille.

Lisäys: Haaa! Ne ovatkin blogistin mainoksia tienvarressa, sellaiset keltaiset laput, joissa lyhenne J.J.R ja numero 21.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuomiosta: "– Kuitenkin käräjäoikeuden käsityksen mukaan sellaisenkin henkilön kunnia saa lainsäädännöllä suojaa, jonka oma kielenkäyttö muista ei ole asiallista. Tällaistakaan henkilöä ei siis saa panetella, ja toisenlainen tulkinta johtaisi helposti kestämättömään tilanteeseen."

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ongelma ei ole niinkään se, että Vehkoo tuomittiin, siinähän ei ole tapahtunut mitään laitonta. Ongelma on se, että niin moni vastakkaiseen suuntaan olevissa tilanteissa tehtyjä, paljon törkeämpiä tapauksia ei ole edes otettu tutkintaan teon vähäisyyden takia. Oikeusjärjestelmän uskottavuus on siis tässä kyseenalaistettava.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vehkoon tuomiossa tapahtui oikeus. Jos sitten joissain muissa tapauksissa oikeus on jäänyt tapahtumatta, niin kyllä sitä pitäisi selvittää. Olisiko sitten käynyt niin, että kantasuomalaista saa solvata enemmän, mutta Vehkoo meni solvaamaan afrikkalaissyntyistä?

Ilkka Huotari

Tuomiot alkavat näyttää tämän myötä vähän tasapuolisemmilta, mikä on hyvä asia.

Pelkästään siis toista puolta ei tuomita näissä sananvapausasioissa. Oikeuslaitos pyrkii suitsimaan keskustelua molemmin puolin, mitä voi arvostaa.

Tähän riitaisaan tilanteeseen johtanut kehitys on kuitenkin haitallisen maahanmuuton syytä, joten nämä tuomiot ovat vain oireiden paikkailua. Riitainen tilanne on edelleen olemassa. Voisi sanoa, että maahanmuutto repii kansan ja yhteiskunnan kahtia, tai moneen osaan.

Tommi Mäkinen

Siis ihan aluksi hyvä tietää, että Juneksen vuosien häirintä, oli kaksi (2) puhelinsoittoyritystä vuosia sitten!

Vehkoo siis vannoi ennen ja jälkee kuulustelujen että hänellä on PERUSTELTU syy epäillä väkivaltaista väijytystä Junekselta ja Tuukalta, tätä valetta myös Petra toisti kuin uskollinen papukaija, vaikka noilla ei kummallakaan oli mitään väkivaltahistoria. ja tunnetaan rauhallisina kavereina.
Tätä Vehkoo intti ja intti oikeudessa että onpas onpas hirmu väkivaltaisia on, ja lopulta kun ei vahvistusta keksinyt valheelleen, niin itku silmässä puuskahti että AINAKIN HENKISTÄ VÄKIVALTAA!!1! :D

Mä oon seurannut tätä keissiä alusta lähtien todella tarkasti/läheltä. Vehkoo JA Petra Nyqvist aloitti valhekampanjansa jo hyvissä ajoin ennen kuulusteluja.

Minä todistin petran blogissa, että hän valehtee, niin bannasi minut eikä ole kertaakaan minulle vastannut, kun olen monista valeista kysynyt juttuun liittyen. Naurettava tyyppi.

Siis aivan uskomaton määrä valheita Vehkoolta ja Lakinaiselta siellä rosiksessa. Välillä yleisössäkin hörähdeltiin kun niin kauheeta paskapuhetta.
Yhdessä vaiheessa Tuomari joutui sanomaan Vehkoo laatu-asianajajalle että nyt hiljaa, tuo valhetta. :D

Koko oikeudenkäynti oli aivan naurettavaa, semmoista myötähäpeää herättävää vaivaannuttavaa amatöörien räpellystä, kun todisteina Vehkoo käytti julkaisuja jotka ennen haukkunut valemedioiksi, takkunetti, youtubea, wikipediaa, päätodiste Lokan natsiudesta tuli jostai kommunistin blogin pakinasta, jossa oli kuvitteellinen Lokan haastattelu.
Vastaukset oli siis leilelty ihan muualta leikkaa liimaa -periaattella.
Tämän 22 000€n lakinainen luki aivan tosissaan, ihmisillä oikeasti yleisössä oli vaikeuksia pitää nauruaan :D
Sen jälkee Juneksen lakimies sanoi, että toihan on pakina, niin lakinainen yritti vielä onhan liitteet ja kaikki, johon Junes, että ei tota ole ikinä tapahtunut, soita vaikka kirjoittajalle :D

Toi oli niin nolo sirkus koko rosis.
Journalistiliitto kirjoitti enne oikeudenkäyntiä, että on tulossa irvokas näytelmä, ja kuinka oikeassa ne olikaan, tietämättään.

Toivotaan että Vehkoo saa monoa ainakin jostain ton takia. Nyt viimeistään paljastui, että ihan kamala valehtelija, niinkuin Petra Nyqviskin.

Mutta tuskin vaikuttaa mihinkään? Vehkoo jatkaa luentojaan, eli opettaa ihmisiä/muita toimittajia tunnistamaan valemedioita/valeita :D <3

Kammottavia ihmisiä...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä kuvaus tapahtumista. Tuota Petra Nyqvistin osuutta en tunne, joten siihen en voi ottaa kantaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Vehkoon väitteet eivät oikeuden mukaan olleet perättömiä, ja Vehkoolla oli perusteita pitää näkemyksiään oikeina."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ainakaan aikanaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja ei tarvinnut korvata syyttäjän ajamissa rikosjutuissa. Se mainitaan itse tuomiossa, joku ahkerampi voi kaivaa esiin ja tarkistaa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ylen uutisen mukaan Vehkoon on korvattava Lokalle tämän oikeudenkäyntikulut 6000€

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

OK, no sitten olin väärässä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kulut menevät rikosjutussa samalla tavalla kuin siviilipuolella.

”Oikeudenkäyntikulujen korvaaminen rikosasian asianomistajalle määräytyy samoin perustein kuin kulujen korvaaminen siviiliprosessissa. Lähtökohta on täydessä korvauksessa: tuomitun on korvattava kaikki asianomistajalle aiheutuneet kustannukset. Merkittävimmän osan niistä muodostaa yleensä asiamiehen tai avustajan palkkio. Täyttä korvausta rajoittavat kustannusten tarpeellisuuden ja kohtuullisuuden vaatimukset. Tuomioistuin voi sovitella korvattavien kustannusten määrää, vaikka ne olisivatkin tarpeellisia ja kohtuullisia. Tuomioistuin tekee tämän viran puolesta.”

https://www.minilex.fi/a/oikeudenkäyntikulujen-korvaaminen-rikosasiassa

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Mitä luulet, muuttuuko tuomio hovissa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Tiedän, että joku on varmaan tästä kovasti onneton, mutta minä olisin hylännyt syytteen ja jättänyt kulut kummankin osapuolen itse kannettavaksi. Muuttuuko hovissa? En tiedä, tässä pyritään näyttämään jotain. En usko kuitenkaan, että vaikka tuomio pysyisi, se vaikuttaisi hillitsevästi mihinkään suuntaan. Tilanne näyttää ajautuneen sen verran pitkälle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #27

Joo, näin minustakin olisi pitänyt tehdä. En ole juristi, mutta Vehkoon tuomio vertautuu kiinnostavasti vuonna 2018 tehtyyn ratkaisuun. Silloin syyttäjä päätti, että kyseenalainen kirjoittelu poliisien suljetusssa ryhmässä ei johda syytteen nostamiseen, koska kyseessä on suljettu ryhmä eikä ryhmän kommentteja ollut tarkoitettu julkisiksi. Poliisien ryhmässä oli 2800 jäsentä. Vehkoon kirjoitus hänen omalla Facebook-sivullaan oli näkyvissä alle 300 hänen Facebook-ystävälleen.

Tommi Mäkinen

Siis voin vain kuvitella, kuinka paljon tämä vituttaa ja ahdistaa ja nolottaa Ritalaa, Siikalaa, snelmannia, Sini Lappalaista, Petra Nyqwistii yms. toimittiajia suvakkeja, kun heille ehkä vihdoinkin paljastui, kuinka kammottava ylimielinen ihminen valehtelija Vehkoo on. :D

Tätä on aivan estoitta nää kaikki ylistäneet oikeen sananvapauden sankariksi, viha puheen uhriksi, Faktojen lähteeksi :D

Oikeesti mä en tiedä toista toimittajaa kenen oon nähny noin paljon valehtelevan. Käytti lähteinään ajatuspajoja mitkä ite ennen valemedioiksi tuominnut. Wikipedia jota jokainen voi muuttaa oli ihan ok lähde. takku.net, varisverkosto, juutuubit jne..

Jännityksellä odotan, vieläkö toi jatkaa luentoja missä se siis muille toimittajille ja ihmiselle opettaa, miten erottaa valemedia, ja velhtulen, ja kertoo miten toimia jos joutuu vihapuheen uhriksi? :D
Se sen asianjajakin (sama kuin Yessica Arolla) niin onneton huono kanssa,
ja 22 000€ :D

Ritala, Siikala, Snelmanni, Sini Lappalai, Petra Nyqwisti + muut
Vituxxaako Vituxxaako kuuntelen!!??? :D :D :D

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Pahoitteluni, Tommi, En hiffannut että kommenttisi vaati hyväksyntää, sillä en sulje täältä, kuin ulkosuomalaisen sekopään. Näyt.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Tämä kuitenkin ilahduttaa meitä kaikkia oikeusvaltiossa eläviä, eikö vain?

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006068405.html

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ehdottomasti. Asiat oli laitettu niille kuuluvaan tärkeysjärjestykseen palstamäärä mukaanlukien.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Palstamääristä viis, toivottavasti noista jaettavat tuomiot ovat linjassa tämän kanssa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Miksi Jorma Nordinin kolumni tästä aiheesta ei näy???

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jorma kertoi poistuneensa sen itse. Oli sen verran häpyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksi rasistin sanominnen rasistiksi muka loukkaisi rasistin kunniaa.
Rasistithan näyttävät yleensä olevan kovin ylpeitä omasta rasismistaan ja tuovat sitä mieluusti ja hanakasti esiin.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Luin tuosssa Pasi Majurin kirjoituksia ja tuli mieleen, että sitä mieltä saa olla, kyllä, mutta sen pitäminen omana tietonaan saattaa joskus olla ihan järkevää. Ainakin toimittajan ominaisuudessa. Tällä saa seuraamuksia hieman eri asioista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"sen pitäminen omana tietonaan saattaa joskus olla ihan järkevää."

Myönnän että se voi olla henkilökohtaisesti varsin järkevää että pitää omat ajatuksensa piilossa ja salaa ne.

Mutta kun Suomessa pitäis olla tämä ajatuksen vapaus ja sanan vapaus, niin tämä omien ajatusten salaaminen ei oikein hyvin sovi sen vapauden idean kanssa.

Varmaan monet viisaat pitävät omat ajatuksensa salassa, mutta jos joku ei halua olla viisas, niin kai hänellä pitäisi olla se sananvapaus.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #21

Jäi "täällä"-sanasta toinen ää pois.
Omakohtainen kokemukseni on sellainen, jotta tämä vapaus on suhteellinen samassa suhteessa, kuin on vihervasemmiston edustus mediassa. Taitaa olla silläviisiin vihapuheenkin kanssa.
Blogi oli jatkumoa enuskallaenääsanoa minkälehden artikkeliin, joten palatkaamme tarvittaessa siihen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Mutta kun Suomessa pitäis olla tämä ajatuksen vapaus ja sanan vapaus, niin tämä omien ajatusten salaaminen ei oikein hyvin sovi sen vapauden idean kanssa."

Kunnialoukkauksena tuo sananvapaus on vähän eri juttu, eli vaikka joku on ruma, ei tuota kannata välttämättä julkisesti kuuluttaa vaikka olisi totta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Kunnialoukkauksena tuo sananvapaus on vähän eri juttu, eli vaikka joku on ruma, ei tuota kannata välttämättä julkisesti kuuluttaa vaikka olisi totta."

Totta niin, mutta rumuus tai lihavuus eivät oikeasti ole mitään tärkeitä asioita, mistä pitäisi raportoida.

Mutta kun politiikasta puhutaan, niin silloin on tärkeää että kuvataan eri ihmisiä sanoilla jotka rehellisesti kuvaavat heidän oikeita aatteitaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Älkää välittäkö.
Mä sain tuomion, jota maksan kunnes mä oon 78 v. plus korot.
Mä oon oottanut 5 vuotta sitä, etten pane oikeuteen yksinhuoltajaa, joka teki väärän valan. Kirja tulossa oikeudenkäynnistä.
Oikeus on sellainen bingolotto, ettei paremmasta väliä.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Itsenäinen, keskustaoikeistolainen arkirealisti"

äärikeskustaa ollos

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset