jjrposti Näin se käy.

Eurovaalikeskustelu maikkarilla

Ukonilman jälkeen on ilma raikkaampaa ja onkin annettava tunnustusta, sillä MTV3n illan keskustelu on sujunut peremmin, kuin yksikään eduskuntavaalitentti. Seuraaminen on helppoa ja poikkeuksellisesti puolujohtajat saavat puhua melkein keskeyttämättä. Halla-ahokin(!).  Nimeltämainitsemattomat ovat varsin selkeäsanaisempia, kuin mitä eduskuntavaalikeskusteluissa.

Mutta. Huomasitteko istumajärjestyksen? Äärivasemmisto oli vasemmalla ja järjestys oikelle lukien vastasi huomattavan osan kansalaisten käsitystä.

Jokaiselle puoluejohtajalle kiitos viimeaikaista paljon rauhallisemmasta käytöksestä ja ällistys Halla-ahon saamasta, keskeyttämättömästä puheajasta. Tätä lähetystä on miellyttävä katsella ja kuunnella. 

Kiitokseni, vilpittömästi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep . Hyvää keskustelua oli

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tentti oli hyvä. Mutta sitä kannattaisi ihan vakavasti miettiä, miksi eurovaaleissa järjestetään puheenjohtajien tenttejä, kun heitä ei voi äänestää, he eivät johda omia meppejään tulevassa parlamentissa, eikä myöskään Euroopan parlamentin euroryhmää missä mepit työskentelevät. Kyllä jokaisen puolueen ehdokaslistalta pitäisi löytyä yksi kärkiehdokas, joka kykenee vetämään puolueen eurovaalikampanjaa ja häntä voi myös äänestää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös kuitenkin kansallisten puolueiden johtajat määrittele puolueen poliittisen kannan eu:ssa? Näin minä ymmärrän tämän. Toki yksittäinen meppi voi joissain unionin asioissa poiketa ns. rivistä, mutta suurissa asioissa ollaan oman puolueen linjoilla. Näin ainakin pitäisi olla. Tästä syystä katson puolejohtajien osallistumisen vaalipaneeleihin kiinnostavaksikin. On sitä paitsi ollut paneeleita vain meppiehdokkaille ja näyttävät käyvän maakunnissa esittäytymässä, joka kuitenkin on tärkein, mikäli äänestäjä niin katsoo.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Emopuolue ei määrittele puolueen meppien kantaa Euroopan parlamentissa. Parlamentin ryhmä mihin mepit liittyvät, määrittelevät miten äänestetään. Siellä se poliittinen työ tehdään, valiokunnat toimivat ja äänestykset tapahtuvat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #10

Olisiko kuitenkin niin että parlamentin ryhmän politiikan linjoista päättää ryhmään kuuluvien puolueiden johto?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Huomasin paljon muutakin, nimittäin Sipilän kehut Halla-aholle. Väännetääkö jo kulisseissa seuravaa kokoonpanoa?.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Viimeisen hallituskoalition uusi tuleminen?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Siistiä ja sivistynyttä on myöskin TV 1 pienpuolueiden keskustelu. Sinne se Paavo Väyrynenkin nöyrtyi tulemaan, lilliputtien seuraan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pa-Pa-Paavoa potkii päähän jo pikkupuolueiden pojatkin:

https://www.youtube.com/watch?v=XXZMtM_7mEQ

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Todellakin, nyt saattoi ällistyä Halla-ahon saamasta, keskeyttämättömästä puheajasta.

Mistä tämä kertoo aiempien vaalikeskustelujen osalta? Mikä on se hätä, joka saa aikuiset ihmiset käyttäytymään studiossa kuin huomionkipeät kakarat?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kun "vastapuoli" lähestyy puhuessaan itselle arkaa aluetta tai asiaa niin ihmisessä käynnistyy automaattinen, primitiivinen" puolustusreaktio jolla hän pyrkii estämään "vastapuolen" esityksen.
Yleensä jo lapsia opetetaan hillitsemään tällaista käytöstä ja usein se myös menee perille.
Kun sitten aloitetaan päällehuutaminen niin se tehdään nimenomaan vaiennustarkoituksessa.
Mitä iäkkäämpi keskustelija on tai sivistyneempi, sitä paremmin hän yrittää kuunnella mitä "vastapuolella" on sanomista ja sen jälkeen pyrkii argumentoinnilla esittämään joko esitetyt virheet tai sitten puolustamaan omaa kantaansa.
Mutta näin eivät toimi kasvattamattomat henkilöt ja nimenomaan nuoret sellaiset. Liekö liittyy "vapaaseen kasvatukseen"?
Olen aikaisemmin kehunut Li Anderssonia eduskuntavaalien tenteissä. Hän on selvästi joko hankkinut koulutusta tai sitten huomannut asian itse. Hän ei näissä vaaleissa huudellut päälle. Kehuja siis vaikka koko Vasemmistopuolue joutaisi lakkauttaa.

Käyttäjän PirkkoKuu-Karkku kuva
Pirkko Kuu-Karkku

Huomasin kyllä tässä eurovaalikeskustelussa 2019, että Halla-aho tosiasiallisesti keskeytettiin kesken virkkeen ainakin kahdesti, mitä ei kenellekään muulle puoluejohtajalle tehty. Näissä asian merkeissä käydyissä muissa tenteissäkin kyllä huomasin, että eduskuntavaalien jälkeen haastattelijat ovat käyttäytyneet huomattavasti siistimmin tohtori Halla-ahoa kohtaan, mikä lienee asiallista, koska aikaisempi haastattelutekniikka viittasi julkiseen kiusaamiseen ja tietoiseen rasismiin perussuomalaisten kannattajia kohtaan loukkaamalla heidän johtajaansa. Ainakin edellä väitettyyn väärinymmärtämiseen ja kuuntelemattomuuteen syyllistyi Sari Essayah suhteessa Halla-ahon kommenttiin maataloustueista. Halla-ahon piti häntä setämäisesti ojentaa.

Kaikkein eniten minua kuitenkin ihmetytti puheenjohtajien kommentit Suomen kansalaisista Syyrian aavikolla, joilla ei kuulemma ole Suomeen tulemista. Ainoa, joka edusti laillista kantaa asiaan oli Rinne, joka lakimiehenä totesi, että Suomen kansalaisella on oikeus palata kotimaahansa. Miten Suomen valtio voi vaatia Irakia ja Syyriaa ottamaan vastaan omia kansalaisiaan, jos itse ei menettele samoin? Naiset ja lapset on pelastettava välittömästi. Tämä nykyinen valtaapitävien sukupolvi varmasti olisi halukas lähettämään jäljellä olevat sotaveteraanimme ja lottamme johonkin kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikollisina. Sodassa tehdään hirmutöitä ja niin tehtiin ennenkin. Oltiinpa sopankeittäjinä tai muuna, kuten Sari Essayah eilen totesi syyllisyys on yhteinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset